52 weken duurzaam

Iedere week een duurzame uitdaging. Doe je mee?

In de gemeente Waalwijk doen we mee met de campagne 52 weken duurzaam. Iedere week gaan we samen een leuke duurzame uitdaging aan. Doe ook mee! Je zult ervaren hoe leuk en fijn een stapje duurzamer kan zijn.

Natuurlijk maakt het niet uit wanneer je instapt. Of als je een keer een uitdaging overslaat. Elk stapje in de duurzame richting is er één! Leg je uitdagingen vast en deel ze op social media. Tag @gemeentewaalwijk en gebruik de hashtag #52wekenduurzaam. Zo inspireer je straks ook je buren, vrienden of familie om mee te doen. Hoe cool is dat?

Weekuitdaging 39 - Begin klein

Met de handige tips uit onze kluslijst bespaar je per tip elke keer 1% energie. Werk je de hele lijst af? Dan bespaar je 30% op je energieverbruik. Maar ook bij het verwerken van een paar tips merk je dus al het verschil!

Dit is de beste tijd om te beginnen!

De herfst is begonnen. Nu de temperaturen al dalen maar de verwarming nog niet per se aan hoeft, is het het perfecte moment om aan de slag te gaan! Zo ga je een energiezuinigere herfst en winter tegemoet. Pak dus nu in je weekend een moment en werk eens één of twee tips af in huis.

Kluslijst

Uitdaging gemist?

Heb je een vorige week gemist? Of wil je de uitdaging opnieuw aangaan? Bekijk alle voorgaande uitdagingen en doe mee!

Naar alle voorgaande uitdagingen

Uitgelicht

  • Weekuitdaging 39 - Begin klein

    Het verduurzamen van je huis hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij het aanpakken van je woning denk je minder snel aan de eenvoudigere acties en klussen waarmee je ook een hoop kunt besparen.

  • Weekuitdaging 38 - A je to

    Beter een goede buur, dan een verre vriend’ zeggen ze. En zo is het maar net.

  • Weekuitdaging 37 - World Clean Up Day

    Stoor jij je ook zo aan het zwerfafval op straat? We gaan het opruimen én fotograferen, zodat de vervuiling bij de bron kan worden aangepakt.