Het Wandelpark is niet alleen een groene plek in de stad, maar ook gastvrij voor dieren. De vrijwilligers delen al hun tips voor jouw tuin. Ook maak je er je eigen vogelhuisje.

Locatie

Wandelpark: Burgemeester Moonenlaan 2, Waalwijk
13:00 - 17:00 uur

Het Wandelpark is goed voor natuur en dieren. De vrijwilligers dragen hun kennis graag over aan de inwoners van Waalwijk. Wist je bijvoorbeeld dat insecten en andere kleine dieren onder het bladerdek overwinteren en je dus beter niet al het bladafval kunt weghalen? En heb je een schutting of tuinhek? Zorg dan dat hier een gat in zit waar egels doorheen kunnen kruipen in hun zoektocht naar wat lekkers. Als je snoeit, denk dan aan de eekhoorns die van boom naar boom springen. En wanneer je kiest welke planten er in je tuin komen, houd dan rekening met planten die goed zijn voor insecten. Kortom, kom op 3 juni naar het Wandelpark en tover ook jouw tuin om in een paradijs voor natuur en dieren:

  • Zet een vogelhuisje in elkaar.
  • Bewonder de reusachtige Esdoorns en andere interessante exotische bomen.
  • Snoeien doet groeien en de vrijwilligers van Stichting Wandelpark Waalwijk vertellen over snoeien en het onderhoud van de inrichting van het Wandelpark.
  • Laat kinderen spelen op de speelplekken.
  • En ontspan in deze groene oase midden in de stad.