Duurzame initiatiefnemers in het zonnetje gezet

Afgelopen jaar hebben weer heel wat vrijwilligers zich ingezet om onze gemeente een stukje duurzamer te maken. Deze duurzame initiatiefnemers verdienen alle lof! Om hun inzet te belonen organiseerden we een inspirerende groepswandeling in de Loonse en Drunense Duinen.
 

De wandeling bood niet alleen de gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur. Ook was het een mooi moment om naar elkaars ideeën te luisteren over de diverse duurzame initiatieven in onze gemeente. Het was waardevol om samen ervaringen te delen en te kijken naar de toekomst. Nogmaals dank allemaal voor jullie komst en inzet! 

Heb jij ook een duurzaam initiatief? Laat het ons weten via duurzaam@waalwijk.nl. We denken graag mee.
 

 • Kruidenrijk gras

  Groen nieuws! We gaan diverse grasvelden omvormen naar kruidenrijk gras. Dit is langer gras waarin vaak diverse wilde bloemen en kruiden groeien. En dat is vriendelijker voor andere planten en dieren.

 • Trofee voor verduurzaamd Sportpark De Gaard

  Op vrijdag 24 mei werd Sportpark De Gaard officieel in gebruik genomen na een grootschalige verduurzaming. Wethouders Timon Klerx en Sheila Schuijffel maakten het moment officieel met de uitreiking van een bekertrofee ‘Duurzame Sportaccommodatie 2024’.

 • Groene boomspiegels voor Waspik en Sprang-Capelle

  Groen nieuws! Na een geslaagde test toveren we alle kale boomspiegels in Waspik en Sprang-Capelle om tot groene tuintjes. Deze stukjes grond rondom bomen op de stoep hielden we tot nu toe altijd kaal. Maar nu laten we de natuur zijn gang gaan en onderhouden we ze alleen als dat nodig is.

 • Meer kleur en beestjes in Mendelssohnstraat

  In de Mendelssohnstraat in Waalwijk groeit en bloeit het weer. En dat komt door een mooi buurtinitiatief. Inwoners wilden een vrolijker en kleurrijker straatbeeld en meer ruimte voor beestjes en biodiversiteit. Samen kwamen we tot een plan. En het resultaat is prachtig.

 • Maai Mei Niet

  Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Wij zetten de gemeente Waalwijk in bloei door in mei de bermen niet te maaien. Doe je mee?

 • Het is de 'Week van Ons Water’!

  Van 27 april tot en met 12 mei is de 'Week van Ons Water'. In deze weken zetten we schoon regenwater extra in het zonnetje. We geven onze inwoners tips en advies hoe ze zelf schoon regenwater en vuil afvalwater kunnen scheiden in hun eigen tuin. En ook hoe ze dit water weer kunt hergebruiken. En dat is slim.

 • Groene sprong vooruit voor centrum Waalwijk

  Een paar weken geleden begonnen we met het vergroenen van de Grotestraat, onze entree naar het centrum. We hebben verharding weggehaald onder bomen en groenvakken gemaakt, samen met extra fietsbeugels. Vandaag kunnen we met trots zeggen: missie volbracht!

 • Energiemaatjes klaar voor een nieuwe ronde

  1.200 huishoudens met een laag inkomen én een slecht geïsoleerd huis kwamen vorig jaar in aanmerking voor een kadokaart en energiemaatje. Nu is het beurt aan huizen met energielabel A en B.

 • Nieuwe verlichting in Binnenbijster

  We gaan de verlichting in Binnenbijster in Waspik vervanging. De huidige lampen zijn namelijk oud en ze voldoen niet meer aan de duurzaamheidseisen. Maar voordat we een keuze maken, testen we drie verschillende soorten verlichting.

 • 50 ton compost en 5 compostbakken weggegeven

  Inwoners konden weer gratis compost ophalen. Ook maakten we vijf inwoners blij met een compostbak.