Op deze pagina delen inwoners inspirerende verhalen over hoe zij bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld. Laat je inspireren door hun ervaringen en ontdek hoe jij ook een positieve impact kunt maken. Samen bouwen we aan een duurzamere leefomgeving.

 • Waspik Energie Neutraal (WEN)

  Wij spraken met vier betrokken leden van Waspik Energie Neutraal (WEN).
  Een energiecoöperatie die samen met bewoners en lokale partijen gaat voor een duurzame toekomst voor Waspik.

  Vier leden van Waspik Energie Neutraal
 • Casper en Christine verduurzaamden hun monument

  Casper en Christine Quist wonen sinds 2001 in het mooie Brabant. In 2016 kochten zij een monumentaal pand in Sprang-Capelle, dat op dat moment in zeer slechte staat was.

 • Hans geeft tips om eten te verbouwen!

  Wie weet geniet je over een tijdje een duurzame, eigen verbouwde salade! Ontdek nu alle tips.

 • Gerrit helpt inwoners als energiemaatje

  Nu Gerrit met pensioen is, adviseert en helpt hij huishoudens met een laag inkomen (en een energietoeslag) met het verduurzamen van hun huis.

 • Kees vangt bijna 3000 liter regenwater op

  Kees Kelder uit Waalwijk heeft twee regentonnen en tien infiltratiekratten onder de grond. Daar kan hij bijna 3000 liter regenwater mee opvangen. Hij heeft ze zelf aangelegd én hij heeft gebruik gemaakt van de subsidie van de gemeente.

 • Dertig onbekende maatregelen voor een energiezuiniger huis!

  De kleine en grote maatregelen om energie te besparen ken je waarschijnlijk wel. Wist je dat daar nog een wereld aan mogelijkheden tussenin zit? Projectleider Lynn legt het uit!

 • Composteren kun je leren!

  En Wil Vugts uit Waalwijk doet het al tientallen jaren met veel plezier. Hij heeft in al die tijd de nodige ervaring opgedaan. In zijn tuin groeit en bloeit het.