Een groen dak is een dak van je huis of schuur, dat bedekt is met planten of vetkruid. Wist je dat een groen dak ongeveer 50 procent van het regenwater kan opnemen en weer afgeven aan de atmosfeer? Het beperkt dus wateroverlast én geeft verkoeling tijdens warme dagen. Daarnaast zorgt het voor extra isolatie en voor een langere levensduur van het dak. Een groen dak draagt bovendien bij aan een prettige leefomgeving.  

Goed om te weten 

Groene daken worden aangelegd op bestaande dakbedekking. Dat kan op vrijwel op elk plat dak of dak met lichte helling. Een vaak gekozen plek ervoor is de schuur.  

Het gewicht van een groen dak is afhankelijk van het type beplanting. Zo is een sedumdak het lichtst, andere beplanting, zoals kruiden, struiken of bomen zorgen voor meer gewicht. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw dak? Vraag advies aan jouw (groen)dakspecialist. 

Subsidie 'Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater''

De gemeente Waalwijk wil het scheiden en opvangen van schoon regenwater graag stimuleren. We bieden daarom een financiële bijdrage in de vorm van de Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater. Deze geldt ook voor een groen dak. Om deze subsidie te krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer over de Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater 

Meer subsidiemogelijkheden
 

Tip: plaats een regenton

Als je aan de slag gaat met het vergroenen van je dak, sluit dan direct een regenton aan op je regenpijp. 

Plaats een regenton