Bent u ondernemer in de gemeente Waalwijk en bent u actief bezig met het thema duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Misschien gaat dan De Groene Pluim dit jaar wel naar uw bedrijf! Met de Groene Pluim wil de gemeente Waalwijk innovatieve bedrijven, die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, in de schijnwerpers zetten. Om kans te maken op deze erkenning, kunnen bedrijven zich tot 29 september 2023 aanmelden.

De Groene Pluim: erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen

Inmiddels zijn door heel Nederland al bijna 60 Groene Pluimen uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. De Groene Pluim versterkt, verbindt, zorgt voor de opschaling en het meer zichtbaar maken van duurzame bedrijven.

De Groene Pluim koos voor vier van de 17 Global Goals als basis:

  • Eerlijk werk en groei van de economie
  • Verantwoorde consumptie en het maken van producten
  • Klimaatactie
  • Samenwerken om doelen te halen

Nu aanmelden voor De Groene Pluim Waalwijk 2023

Is uw organisatie ook goed bezig op duurzaam en sociaal gebied? Of kent u een onderneming in onze regio die net als Tarkett, Lightronics en Van Wijlen De Groene Pluim echt verdient? Iedere organisatie die een actieve en zichtbare bijdrage levert op de vier geselecteerde Global Goals, maakt kans om de nieuwe Groene Pluimhouder in de gemeente Waalwijk te worden. Door mee te doen wordt u sowieso uitgenodigd voor de inspirerende bijeenkomsten van De Groene Pluim waarbij duurzame ondernemers hun kennis en ervaringen uitwisselen.

Deskundigen van de Stichting De Groene Pluim beoordelen welk bedrijf in aanmerking komt voor een verdere screening. En wie weet krijgt u op 3 november 2023 de Groene Pluim uitgereikt van wethouder Sheila Schuiffel!

Aanmelden kan tot 29 september 2023, deelname is geheel gratis.

Aanmelden(externe link)

Doe mee! Aanmelden kan tot 29 september 2023!

Ga naar degroenepluim.nl(externe link) en vul de activiteiten van uw organisatie op de vier Global Goals in. Heeft u zich al eerder aangemeld maar heeft uw bedrijf inmiddels iets ondernomen dat het verschil maakt? Dan nodigen wij u van harte uit om zich opnieuw aan te melden!

Meld je aan!(externe link)