Ben jij eigenaar van een waardevolle (solitaire) boom die is opgenomen in de online waardevolle bomenkaart van de gemeente Waalwijk?  Dan kun je eenmalig gebruik maken van de “subsidie onderhoud waardevolle bomen”. 

Onderdeel van het bomenbeleid is de “Tegemoetkoming onderhoudskosten waardevolle bomen (particuliere bomen)”. Het behoud van grote, oude bomen is kostbaar. Vooral wanneer specialistisch (snoei)onderhoud nodig is om de boom in leven te houden. De gemeente Waalwijk vindt bomen belangrijk. Daarom leveren we graag een bijdrage in de onderhoudskosten van aangewezen waardevolle bomen (ongeveer 250 stuks). Het gaat om een eenmalige bijdrage van 50% van de kosten (maximaal € 500,-) voor onderhoud en/of voor maatregelen (bijvoorbeeld onderzoek of bodemverbetering). Je betaalt dus zelf de helft van de kosten. De gemeente de andere helft.

Voorwaarden

  • Jouw boom is opgenomen in de online waardevolle bomenkaart van de gemeente Waalwijk.
    Let op, er is een ander bomenfonds beschikbaar voor bomen die zijn opgenomen in het Landelijk Register van Monumentale Bomen
  • De offerte is gemaakt door een officiële boomspecialist (minimaal ETW European Tree Worker *1).  
  • De (snoei)werkzaamheden moeten binnen 6 maanden na het toekennen van de subsidie uitgevoerd worden. 
  • De (snoei)werkzaamheden zijn nog niet uitgevoerd. 
  • De subsidie wordt uitbetaald na ontvangst van de officiële factuur. 
  • Er is maximaal € 15.000 per jaar beschikbaar. Dus op is op. Het volgende jaar kun je opnieuw een aanvraag indienen. We starten met het verlenen van deze subsidie voor een periode van 2 jaar. Na 2022 wordt bekeken of de periode verlengd wordt. 
  • De uitvoering van de subsidie vindt plaats onder de algemene subsidieverordening.

Vraag subsidie aan

Lees meer over de subsidieregels

In overleg met de gemeente wordt na goedkeuring van de aanvraag met je een ‘subsidieovereenkomst’ opgesteld. Voor meer informatie of een adviesgesprek kun je contact opnemen met groen@waalwijk.nl