Week 19: Sla 'm tot moes
Wat gaan we doen?
We gaan een moestuin maken! Met de simpele beginners tips van Moesmeisje maak je heel eenvoudig je eigen saladebar. Mmmm. Het enige wat je nodig hebt: pluksla-zaadjes, (biologische) potgrond en een pot of bak. En natuurlijk een gieter om ze bij droog weer water te geven. Na zes weken kun je al oogsten! Tip: knip pluksla een paar centimeter boven de grond af en het groeit gewoon weer aan. Zo kun je er maandenlang van oogsten. En teel je liever komkommer of andere groenten? Hou je dan vooral niet in. Je kunt van alles in pot en bak telen.
Bekijk het filmpje van deze week op YouTube!
Waarom dit een goed idee is
Met de handen in de aarde! Zelf je sperzieboontjes en courgette zaaien, water geven en oogsten maar. Even lekker ontspannen naast alle drukke werkzaamheden met de computer. Uit je hoofd en in je lijf. Je eigen (biologische) groenten verbouwen is niet alleen super zen, het is ook echt gezonder. Het wroeten in aarde verhoogt je weerstand. En het geeft meer bewustzijn van en respect voor ons voedsel. Respect ja, want het kost veel aandacht en liefde om uit dat ene zaadje een plant te laten groeien waar je uiteindelijk ook van kunt oogsten. Slakken die op de loer liggen. Teisterende droogte. Te veel of te weinig zon of voeding? Als het je lukt om uiteindelijk je eigen groente te oogsten, dan geeft dat zo’n kick!
Meer tips?
Op de website van 52 weken duurzaam vind je nog meer tips bij de uitdaging van deze week. Je leest er bijvoorbeeld hoe je makkelijk een eerste stap kunt zetten. Of hoe je juist nog een stapje verder kunt gaan!
Nog even dit...
De gemeente Waalwijk is niet betrokken geweest bij de productie van deze video op YouTube en niet verantwoordelijk voor de inhoud en de naleving van wet- en regelgeving bij het maken van de beelden.