Wat gaan we doen?

Deze week word je Sherlock Holmes van je eigen afval. Ga eens onderzoeken wat je allemaal aan verpakking en afval over de drempel van je huis verzamelt, en wat je vervolgens weer weggooit. Verwonder je, verbaas je, bedenk wat jouw eerste stap kan zijn om je afvalstroom te verminderen. Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat is een Nederland waarin afval niet bestaat.

Bekijk het filmpje van deze week op YouTube!(externe link)

Waarom dit een goed idee is

Gemiddeld gooien wij als Nederlander 500 kilo aan afval weg. Maal 17,5 miljoen. Dat is me een berg! Daarbij gaat veel energie verloren én creëren we veel CO2 doordat we nog veel te veel verbranden. Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat is een Nederland waarin afval niet bestaat.

Meer tips?

Op de website van 52 weken duurzaam vind je nog meer tips bij de uitdaging van deze week. Je leest er bijvoorbeeld hoe je makkelijk een eerste stap kunt zetten. Of hoe je juist nog een stapje verder kunt gaan!

Bekijk de extra tips

Handen die allemaal een vorm van afval vasthebben
(externe link)

Nog even dit...

De gemeente Waalwijk is niet betrokken geweest bij de productie van deze video op YouTube en niet verantwoordelijk voor de inhoud en de naleving van wet- en regelgeving bij het maken van de beelden.