Wat gaan we doen?

We gaan gebruik maken van het halveringsprincipe. Een mooie manier om na te gaan hoeveel je van iets nodig hebt.

De helft van je wasmiddel. De helft van je stress. De helft van je uitgaven? Alles gaat deze week door de helft. We gaan de kunst leren van meer doen met minder. Niet gedachteloos consumeren, maar bewuster en genietend consuminderen!

Bekijk het filmpje van deze week op YouTube!

Waarom dit een goed idee is

Hoe precies? We gaan gebruik maken van het halveringsprincipe. Een mooie manier om na te gaan hoeveel je van iets nodig hebt. Gebruik eens de helft shampoo en kijk of dat nog genoeg is. Is dat het geval? Halveer dan nog een keer. Dit kan je met allerlei zaken doen: tandpasta, wasmiddel, afwasmiddel. Maar ook met eten dat je gedachteloos naar binnen werkt. En met de spullen die je koopt. 

Meer tips?

Op de website van 52 weken duurzaam vind je nog meer tips bij de uitdaging van deze week. Je leest er bijvoorbeeld hoe je makkelijk een eerste stap kunt zetten. Of hoe je juist nog een stapje verder kunt gaan!

Bekijk de extra tips(externe link)

blaadjes in de vorm van een voet
(externe link)

Nog even dit...

De gemeente Waalwijk is niet betrokken geweest bij de productie van deze video op YouTube en niet verantwoordelijk voor de inhoud en de naleving van wet- en regelgeving bij het maken van de beelden.