Jeroen van de Berg uit Waalwijk heeft in zijn tuin een ondergrondse infiltratietank aangelegd. De tank kan 2000 liter regenwater opvangen. Daarmee besproeit hij zijn planten en bomen. En dat scheelt een hoop kraanwater. 

Gemakkelijk en voordelig

Voorheen moest Jeroen zijn tuin en moestuin vaak handmatig besproeien met water uit de kraan. Vooral de bomen in zijn tuin hebben veel water nodig. En dat kostte onnodig veel schoon drinkwater én geld. ‘Tegenwoordig hoef ik alleen nog maar met mijn voet op een hendeltje te drukken. Er stroomt dan automatisch regenwater uit de pijp rechtstreeks naar de grond in mijn voortuin en moestuin. Zo makkelijk en ook nog voordelig. En de tank zorgt er ook voor dat bij extreme regenbuien het water wordt wegpompt. Hierdoor hebben wij ook geen wateroverlast meer.’

Hulp van een specialist

Jeroen heeft de tank van 2000 liter door een specialist met een graafmachine in de grond laten plaatsen. De rest, onder andere de pomp, heeft hij zelf aangelegd. Dat ging gemakkelijk. ‘Ik ben 30 jaar hoofd technische dienst van een fabriek in Drunen geweest. Ze maakten daar onder andere soepen, sauzen en maaltijden. Dus dit is speelgoed voor mij. De schaal in de voortuin had ik al liggen. Ook handig voor de vogeltjes. Kunnen ze gelijk water drinken.’

Subsidie

Jeroen heeft rond de 700 euro voor de tank en 300 euro voor de graafmachine uitgegeven. Omdat hij gebruik heeft gemaakt van de gemeentelijke subsidie ‘Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater’ kreeg hij 1000 euro terug. Onderaan de streep heeft het hem dus niet zo veel geld gekost. Het levert hem eigenlijk juist op!

Meer over Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater

Advies nodig van onze regenwater coaches? 

Neem dan contact op met Fabiënne en Klaas. Zij weten alles over het afkoppelen van regenwater en de subsidiemogelijkheden! 

Telefoon: 0416 - 683456
E-mail: afkoppelsubsidie@waalwijk.nl