Vrijdag 29 september reed onze tegeltaxi een extra ronde door Waalwijk. Extra omdat onze tegeltaxi populair is! Daarom zetten we hem nog een keer in.

De taxi haalt gewipte tegels gratis op. Zo helpen we inwoners om het makkelijker te maken om hun tegels te wippen en te vervangen voor groen. Wethouder Sheila Schuijffel ging dit rondje mee met Wim Snijders, chauffeur knijperwagen bij aannemersbedrijf Van Wijlen BV.

Wethouder Sheila Schuijffel reed mee met de tegeltaxi.

“Goed om te zien dat onze tegeltaxi populair is. Dat betekent dat inwoners kiezen voor minder tegels en meer groen. En dat is hard nodig. Het is namelijk belangrijk om ons te beschermen tegen wateroverlast bij hevige regenbuien. En meer groen geeft verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook voor de biodiversiteit van levensbelang. Je merkt dat inwoners snappen dat ook zij een steentje moeten bijdragen. Het grootste deel van de verharding ligt namelijk in onze eigen voor- en achtertuin”, aldus wethouder Sheila Schuijffel.

Wat gebeurt er met de tegels?

De opgehaalde tegels worden vergruist. Dit wordt opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld het bouwen van wegen.

Ook onze tegeltaxi reserveren?

Dat kan nog op deze dagen:

 • Waalwijk: Vrijdag 13 oktober (aanmelden vóór woensdag 4 oktober, 12.00 uur)
 • Waspik en Sprang-Capelle en Landgoed Driessen: Donderdag 19 oktober (aanmelden vóór woensdag 11 oktober, 12.00 uur)

Aanmelden

Het ophalen gebeurt in samenwerking met Aannemersbedrijf Van Wijlen BV.

Zelf je tegels inleveren?

Dat kan ook! Bij Maton Groep kan dat gratis tot en met 31 oktober 2023! Meld je wel even aan via duurzaam.waalwijk.nl/gratis-tegels-inleveren 

Geef je gewipte tegels door aan NK Tegelwippen

Vergeet niet om je gewipte tegels door te geven aan het NK Tegelwippen. Dit is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! De gemeente Waalwijk doet ook mee! Dus heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de tegelteller van onze gemeente opgeteld. Ook als je niet mee doet aan de tegeltaxi! Dat kan hier: nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wie weet winnen we als gemeente dan wel de Gouden tegel of jij als inwoner de Publiekswipper award en een mooi prijspakket.

 • Groene sprong vooruit voor centrum Waalwijk

  Een paar weken geleden begonnen we met het vergroenen van de Grotestraat, onze entree naar het centrum. We hebben verharding weggehaald onder bomen en groenvakken gemaakt, samen met extra fietsbeugels. Vandaag kunnen we met trots zeggen: missie volbracht!

 • Energiemaatjes klaar voor een nieuwe ronde

  1.200 huishoudens met een laag inkomen én een slecht geïsoleerd huis kwamen vorig jaar in aanmerking voor een kadokaart en energiemaatje. Nu is het beurt aan huizen met energielabel A en B.

 • Nieuwe verlichting in Binnenbijster

  We gaan de verlichting in Binnenbijster in Waspik vervanging. De huidige lampen zijn namelijk oud en ze voldoen niet meer aan de duurzaamheidseisen. Maar voordat we een keuze maken, testen we drie verschillende soorten verlichting.