Heb je door de hoge energieprijzen moeite om de energierekening te betalen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kregen de afgelopen tijd te maken met energiearmoede. Als je een laag inkomen hebt, kom je misschien in aanmerking voor het project Energiemaatje. Je krijgt dan een kadokaart om energiebesparend witgoed aan te schaffen, zoals een wasmachine of koelkast. En een energiemaatje komt bij je langs voor tips en om je te helpen.  

Wie komt in aanmerking?

In totaal komen 2.400 huishoudens in de gemeente Waalwijk in aanmerking voor het project. De eerste 1.200 huishoudens met een slecht geïsoleerde woning zijn in 2023 al aan de beurt gekomen. In 2024 zijn de huishoudens met energielabel A en B aan de beurt. Zij worden per brief geïnformeerd. Het aantal energiemaatjes is beperkt, dus niet iedereen kan tegelijkertijd geholpen worden. De regeling geldt voor huurders én voor mensen met koopwoningen die bekend zijn bij sociale instanties. 

Kadokaart voor zuinig witgoed

Kom je in aanmerking voor het project? Dan ontvang je een kadokaart ter waarde van 550 euro, die je kunt inleveren bij een aantal winkels en een speciale webwinkel van Regionaal Energieloket. Vervang met deze kaart je oude energieslurpende koelkast, vriezer, wasmachine of vaatwasmachine door een zuiniger apparaat.  

Energiemaatje inschakelen 

Kun je wel wat hulp of tips gebruiken om energie te besparen of bij het kiezen van een energiezuinig huishoudelijk apparaat? Schakel dan gerust een energiemaatje in. Deze vrijwilligers staan klaar om je te helpen.

Wil je een energiemaatje inschakelen? Neem dan contact op met ContourdeTwern. Let op: dit is alleen mogelijk als je een uitnodiging hebt ontvangen. De brieven worden verstuurd van april 2024 tot augustus 2024. Kom je hier niet voor in aanmerking? Kijk welke maatregelen je zelf kunt treffen op het Regionaal Energieloket Waalwijk

Contactgegevens ContourdeTwern: 
Telefoon: 06 33 03 68 01 of 06 57 25 71 91
E-mail: energiemaatjewaalwijk@contourdetwern.nl 

Vragen en antwoorden over energiemaatjes

Ervaringen van een energiemaatje

Wil je meer te weten komen over de energiemaatjes? Lees dan de ervaringen van ons energiemaatje Gerrit Westerveld.

Gerrit helpt inwoners als energiemaatje

Partners van project 

  • ContourdeTwern als coördinator van de Energiemaatjes. 
  • Casade is als wooncorporatie aanspreekpunt voor veel huurders in de gemeente. 
  • Regionaal Energieloket beheert de webwinkel voor de kadokaarten.  
  • Groupcard zorgt voor de kadokaarten.