Heb je door de hoge energieprijzen moeite om de energierekening te betalen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen kregen de afgelopen tijd te maken met energiearmoede. Als je een laag inkomen hebt én in een slecht geïsoleerd huis woont, kom je misschien in aanmerking voor het project Energiemaatje. Je krijgt dan twee kadokaarten om energiebesparende producten aan te schaffen. En een energiemaatje komt bij je langs voor tips en om je te helpen.  

Wie komt in aanmerking?

In totaal komen 1.200 huishoudens in de gemeente Waalwijk in aanmerking voor het project. Zij worden per brief geïnformeerd. Het aantal energiemaatjes is beperkt, dus niet iedereen kan tegelijkertijd geholpen worden. Inwoners met de minst geïsoleerde woningen en die bekend zijn bij sociale instanties komen als eerste aan de beurt. De regeling geldt voor huurders én voor mensen met koopwoningen. 

Kadokaarten 

Kom je in aanmerking voor het project? Dan ontvang je twee koopkaarten, die je kunt inleveren bij een aantal winkels en een speciale webwinkel van Regionaal Energieloket. 

Koopkaart voor materialen

De eerste kadokaart heeft een waarde van 150 euro. Hiermee kun je materialen, zoals ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie aanschaffen  om kleine energiebesparende maatregelen tet treffen. 

Kadokaart voor zuinig witgoed

De tweede kadokaart heeft een waarde van 550 euro. Vervang met deze kaart je oude energie slurpende koelkast, vriezer of wasmachine door een zuiniger apparaat.  

Energiemaatje inschakelen 

Wist je dat je met kleine energiebesparende maatregelen tot wel 30% energie kunt besparen? De juiste installatie is daarbij belangrijk. Mensen die hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken kunnen terecht bij een energiemaatje.  

Wil je een energiemaatje inschakelen? Neem dan contact op met ContourdeTwern. Let op: dit is alleen mogelijk als je een uitnodiging hebt ontvangen. De brieven worden verstuurd van oktober 2022 tot december 2023. Kom je hier niet voor in aanmerking? Kijk welke maatregelen je zelf kunt treffen op het Regionaal Energieloket Waalwijk(externe link)

Contactgegevens ContourdeTwern: 
Telefoon: 0416 - 760 160 
E-mail: energiemaatjewaalwijk@contourdetwern.nl 

Vragen en antwoorden over energiemaatjes

Ervaringen van een energiemaatje

Wil je meer te weten komen over de energiemaatjes? Lees dan de ervaringen van ons energiemaatje Gerrit Westerveld.

Gerrit helpt inwoners als energiemaatje

Partners van project 

  • ContourdeTwern als coördinator van de Energiemaatjes. 
  • Casade is als wooncorporatie aanspreekpunt voor veel huurders in de gemeente. 
  • Regionaal Energieloket beheert de webwinkel voor de kadokaarten.  
  • Groupcard zorgt voor de kadokaarten.